Naches aflevering 13-24

Aflevering 13: Yuri Cohen

Yuri Cohen heeft een bewogen carrière achter de rug in de IT-wereld. Hij dacht te kunnen ontsnappen uit deze kunstmatige intelligentie door geestverruimende middelen te gebruiken. Maar hij kwam van een koude kermis thuis, zocht hulp, opende zijn ogen en besloot zijn eigen zorgboerderij in Amersfoort op te richten.
Uitzending: 23 september 2018

Aflevering 14: Jacques Tokkie

Jacques Tokkie gaat dansend en lachend over straat. Hij is muzikant, bordeelhouder en Greenpeace activist geweest en heeft een leven achter de rug waar de meeste mensen twee keer zoveel tijd voor nodig hebben. Hij is zich bewust van zijn naderende einde en heeft daarom alvast op geheel eigenzinnige wijze maatregelen genomen om ook op zijn laatste rustplaats te kunnen dansen.
Uitzending: 30 september 2018

Aflevering 15: Oedi Granot

Oedi Granot is vanuit Israël naar Nederland gekomen om het meisje van zijn dromen te ontmoeten. Maar zij dacht daar anders over, waardoor hij in verdriet op Schiphol achterbleef. Hij werd daar aangetroffen door een familie met een groot hart, werd door hen opgevangen en bouwde net zo lang aan een huis en de toekomst, tot er een ander meisje voor hem kwam.
Uitzending: 7 oktober 2018

Aflevering 16: Jelle Zijlstra

Jelle Zijlstra is acteur en theatermaker van beroep. Hij zet zich in voor de homo-beweging en is voorzanger in een synagoge. Zijn kritisch oog op onze wereld van religie, macht en saaiheid blijkt nog het best uit de repetitie met jongeren, die op geheel eigen wijze de kijker een spiegel voorhouden.
Uitzending: 14 oktober 2018

Aflevering 17: Lien Braaf

Lien Braaf heeft een eigenzinnige winkel in Meppel. Ze is ooit begonnen met sieraden en kleding, maar al gauw stond er van alles en nog wat in de etalage. Ze vermaakt en verrast haar bezoekers met een collectie van warme, kleurige, uiteenlopende decoraties en draagt ook wel eens een gedicht voor, dat bij menigeen tot rode oortjes kan leiden.
Uitzending: 21 oktober 2018

Aflevering 18: Willi Samsom

Willi Samsom woont samen met Mirjam in Drachten. Hij staat bekend als handelaar in vlaggen, maar is het soort koopman die alles kan verkopen. Ook als amateurbokser staat hij zijn mannetje, maar toch weet Mirjam feilloos aan te geven wat zijn zwakke plek is.
Uitzending: 28 oktober 2018

Aflevering 19: Johan van De Walle

Johan van de Walle woont in het hart van het Limburgse heuvellandschap. Hij is gepensioneerd bibliothecaris en lernt en studeert nog steeds veel in Joodse boeken. Op het eerste gezicht oogt hij wellicht wat braaf, maar na een lichte bergetappe op de fiets blijkt hij een ondeugende kant te hebben.
Uitzending: 4 november 2018

Aflevering 20: Bert Vos

Bert Vos en Erica Roozendaal maken deel uit van The Klezmer Society, waar de taal van de muziek spreekt. De kleuren en klanken van het Jiddische lied verbindt het publiek met de muzikanten tot één grote familie uit het land dat slechts bestaat in hun dromen.
Uitzending: 11 november 2018

Aflevering 21: Michael Guggenheim

Michael Guggenheim zat vroeger in de knopen. Hij is erin geslaagd een imperium op te bouwen met deze behulpzame, decoratieve vanzelfsprekendheid op vele kledingstukken. Tegenwoordig vraagt hij bij de voedselbank tevergeefs om een koshere maaltijd en spelt ter decoratie iets op zijn hemd.
Uitzending: 18 november 2018

Aflevering 22: Victoria Ten

Victoria Ten is afkomstig uit Zuid-Korea. In het Vondelpark geeft ze les in de oosterse bewegingsleer GiCheon, waarin lichaam en geest worden verenigd tot een harmonisch samenspel. Ze doet haar best dit ook in haar dagelijks leven toe te passen, maar dat blijkt niet altijd even eenvoudig te zijn.
Uitzending: 25 november 2018

Aflevering 23: Eléon de Haas

Eléon de Haas woont in Almelo en is cultuurmakelaar. Zijn werkterrein is voornamelijk in Overijssel, waar hij de cultuur en geschiedenis van ons land ontsluit. Zelf is hij creatief op het gebied van fotografie, wat in de ogen van zijn vrouw niet altijd tot kunst leidt, maar wel tot Naches.
Uitzending: 02 december 2018

Aflevering 24: Jacquelien Gosschalk

Jacquelien Gosschalk leeft en woont solo, maar heeft toch een huis vol medebewoners, waardoor er geen ruimte meer is voor gewone meubels. Creatief zijn is voor haar een manier van spreken en daar doet ze niet alleen zichzelf, maar ook anderen een groot plezier mee.
Uitzending: 09 december 2018